Stomatolog.com.mk - Д-р Нечаковски - Вашиот стоматолог на интернет  
 
Локација
Работно време
Услуги
Персонал
Вработување
Контакт
PRESS
За сајтот..
Ласерска
терапија (LLLT)
Порцелански
изработки
Продолжување на
клиничката коронка
За хијалуронските
полнители (филери)
За амалгамските
пломби
Имплантација
на заби
Фокални
заболувања
За кариесот
Пародонтопатија
Градба на забите
Бременоста и
  забите
Исхраната и
кариесот
Атеросклероза
За проблемите со
виличниот зглоб
Страв од
стоматолог
За хигиената
на устата
Криви заби
Фиксни протетски
  изработки
Забни протези
..за пирсингот
..за млечните заби
..за пломбирањето
Кандидијаза
Дијастема
Забна ерозија
Естетска стоматологија
-
Master Card
 
VISA
-
-
Стоматолошки услуги:

Општа стоматологија
- Пломбирање на заби (естетски, нано-композитни, микрохибридни и стаклено-јономерни пломби)
- Лекување на заби
- Канално лекување на заби - ендодонтски третмани
- Вадење на заби - Екстракции
- Чистење на забен камен со ултразвук
- Чистење на меки наслаги со полирање на забите
- Заштита на забите од кариес со флуор препарати

Стоматолошка протетика
- Метал-керамички (порцелански) изработки (коронки и мостови)
- Метал-керамички (порцелански) изработки со благородни легури - (злато/платина)
- Безметални порцелански изработки (коронки, мостови, инлеи, онлеи, винири)
- Метал-композитни, леано фасетирани (класични) изработки - (коронки и мостови)
- Класични (акрилатни) забни протези - делумни и целосни
- Скелетирани (Визил, метални) забни протези - делумни и целосни

- Леани надоградби на заби
- Надоградување на заби со фибер-глас колчиња

Детска и превентивна стоматологија
- Пломбирање на млечни и млади трајни заби
- Лекување на млечни и млади трајни заби
- Планирање и контрола на флуорна превентива на кариес
- Залевање на фисури

Пародонтологија
- Конзервативна терапија на гингивитис (воспаление на непцата)
- Терапија на пародонтопатија (пародонтоза)

Ласерска терапија - со употреба на два видови ласер ( 904 nm, 658 nm)
- Терапија на алвеолитис (компликации после вадење на заби)
- Терапија на пародонтопатија (пародонтоза)
- Терапија на периапикални процеси (воспаленија над коренот на забот)

Ласерска терапија - со употреба на Sirolaser Blue
- Терапија на пародонтопатија (пародонтоза)
- Терапија на периапикални процеси (воспаленија над коренот на забот)
- LABR (Laser Assisted Bacterial Reduction) при лекување на пародонтопатија
- Ласерска хирургија

Рендген дијагностика
- Дигитални периапикални снимки
- Дигитално панорамско снимање со KaVo OP 3D, со најмала рендген доза

Современи услуги од стоматолошката протетика

Решавање на проблемите со:

премногу оштетени заби: надоградување на заби и изработка на коронки од метал-керамика (порцелан) или целосно порцелански коронки, за највисока естетика

заби со променета боја, форма или криви заби : изработка на ламинати/винири од композит или порцелан, или коронки од метал-керамика (порцелан), или целосно порцелански коронки

случаи кога недостасуваат еден или повеќе заби: изработка на мостови на преостанатите заби, со или без комбинација со импланти,  или изработка на скелетирани протези со прецизни врски (атечмени-копчиња)

случаи кога недостасуваат сите заби: изработка на тотални протези со или без комбинација со импланти или изработка на мостови над импланти

 

 

Насмеана девојка со убави заби

 
Стоматолошка ординација Д-р Нечаковски Ул. Филип Втори Македонски 54-1/1 Битола Тел. 047-254528, 070-312-264, 075-306-509